Céginformáció

A HENDER – MEDICAL Global elkötelezett a minőségi termékek és szolgáltatások iránt.

Cégünk erőssége évek óta a rugalmasság, pontosság, megbízható szakmai hozzáértés és a vevő-központúság. Fontosnak tartjuk, hogy partnereinkkel és vevőinkkel személyes kapcsolatot ápoljunk, illetve maximálisan kiszolgáljuk termékeinkkel és szolgáltatásainkkal kapcsolatos igényeiket. Ennek érdekében folyamatosan kutatjuk a hatékonyabb megoldásokat, mivel hiszünk a dinamikus fejlődésben.

Különböző szolgáltatásainkkal, illetve a honlapjainkon megjelenő információkkal célunk, hogy tudományos életmód cikkeinkben hasznos információkkal szolgáljunk, és megismertessük Önt a modern orvostudomány számos olyan új gyógymódjával, orvostechnikai eszközével, amelyekkel lenyűgöző eredmények érhetők el a “civilizációs” betegségek kezelésében. Kiemelt fontosságú számunkra, hogy a felhasználók számára professzionális oktatást is biztosítunk a hibátlan, rendeltetésszerű használat elsajátítása érdekében. Olyan centrumokat építettünk fel, melyekben a páciensek ellátása világszínvonalú, fontos hangsúlyoznunk, hogy az általunk képviselt innovatív eljárások és termékek kizárólag ezekben az akkreditált centrumokban elérhetőek.

Vezetői Bemutatkozó

Az Orvostechnikai eszközök piacán 2002-től dolgozom, nemzetközi cégeknél kezdtem, végig jártam a szamárlétrát. Tanultam, figyeltem, mert a feladatok és kihívások minden részéletét ismerni akartam. Célom a páciensek teljes körű tájékoztatása, és gyógyítása.  Mindig innovatív, magas színvonalú orvosi eszközök képviseletét láttam el, így cégünk is a hatékony, biztonságos, kiváló minőségű eszközök kizárólagos magyarországi forgalmazója a működési területeinken.

Éveken át műtőben figyeltem az orvosok munkáját, egyeztettem velük igényeiket, tapasztalataikat. Közgazdászként diplomáztam, ehhez még jogi szakképesítést szereztem, a közbeszerzési jogban is van jártasságom, illetve üzleti tanácsadással is foglalkozom, mindezek mellett a Magyar Orvostechnikai Szövetség Etikai Bizottságának Elnöke is vagyok. Az Európai Orvostechnikai Szövetségben, a MedTech Europe munkájában is aktívan részt veszek 2010 óta, különböző bizottságokban expertként, a legújabb szabályozási környezet tanácsadásában, oktatásában nyújtok segítséget a páciensek és felhasználók támogatása érdekében.

Hiszem, hogy az etikus üzleti magatartás az egyetlen út valamennyi piaci szereplőnek, aki másképp gondolkozik, annak nem is lenne keresnivalója főleg ott, ahol az emberek talán a leginkább kiszolgáltatott helyzetben vannak: testüket, egészségüket bízzák ugyanis orvosaikra, részben pedig ránk is, akikben maximálisan megbíznak.

Működési területeink:

 1. általános sebészet, proktológia: aranyér és székelési problémák megoldása, egynapos ellátásban egyéb fogyó anyagok, számos vastagbélbetegség diagnosztizálására és kezelésére a THD® termékek képviseletét látja el cégünk
 2. nőgyógyászat: Cavaterm®: menstruációs problémák kezeléseminimális beavatkozás mellett
 3. plasztikai sebészet: SILIMED® prémium minőségű emlőimplantátumok, bizonyítottan a legjobb minőség már 1978 óta!
 4. kóros kövérség sebészete: legalacsonyabb invazivitással járó gyomorgyűrű;
 5. a legújabb innováció gyomor/bél defektusok hatékony zárására: endoszkópos varrással, az X-Tack® – HeliX suturing rendszerrel
 6. egyéb fogyást segítő innovatív műtét nélküli un. endoszkópos eljárások: ORBERA® gyomorballon-terápia, és OverStitch®, endoszkópos, műtét nélküli gyomorszűkítő eljárás

Alább két forradalmi fogyási endoszkópos beavatkozásról röviden

1991-óta bizonyítottan működő eljárás, több mint 20 éve elérhető:

Az ORBERA® gyomorballon-terápia, egy olyan módszer, ami műtét nélkül nyújt hatékony segítséget a fogyásban, már 27-es testtömeg index (BMI) esetén is alkalmazható. Támogatásával meg tudunk tanulni egy olyan új egyénre szabott életmódot, mellyel hosszú távon akár megelőzhető a magas vérnyomás, a cukorbetegség kialakulása is. Ez jelentős társadalmi előnyt jelent, azon túl, hogy az adott személy akár években mérhető egészséges életminőségét is elősegíti. Tévhit, hogy csupán a nagyon túlsúlyos pácienseknek ajánlott ez a terápia, azok számára is hatékony segítség, akik csupán 8-10 kg-ot szeretnének leadni. A módszer hosszú távon megtanítja, akár egy életre, hogy mennyi elég az ételből. Célunk a teljes életmódváltás elsajátításának támogatása. Ezt megkönnyíti a gyomorballon-terápia! Nagyon jó látni az elégedett embereket, akik hónapokkal, évekkel később is küldik a fényképeket a súlytartásról, újabb sport elsajátításáról vagy akár egy újabb „okos” receptet osztanak meg velünk.

 

 

2010 óta bizonyítottan hatékony Top-innovatív endoszkópos gyomorszűkítő eljárás, több mint 15 éve elérhető eljárás:

Az OverStitch® – szintén műtét nélküli módszer, egy forradalmi, innovatív gyomorszűkítő endoszkópos eljárás, melyet hasonlóan a gyomorballon-terápiához nyelőcsövön át, un. endoszkópos technikával végezzük, már 30-as testtömeg index (BMI) esetén is alkalmazható (bizonyos esetekben már 27-es BMI-tól)

Ez a módszer annyiban különbözik a gyomorballon-terápiától, hogy hosszú távon nyújt támogatást, hiszen a gyomrot összehozzuk, így annak térfogata 70-80%al csökken, és akár örökre így maradhat!

Nagyobb túlsúly leadása elérése esetén is hatékony segítség a fogyásban, nincs felső BMI határa.

Összehasonlítva a bariatriai csonkoló műtétekkel (bypass, sleeve vagy csőgyomorműtét) az az óriási előnye:

 1. nem műtét, tehát nincs műtéti rizikó – ami a csonkoló műtéteknél akár nagyon komoly is lehet
 2. nincs műtét utáni rövid vagy hosszú távú szövődmény (pl.: dumping szindróma, varratkinyílás, fistula, stb. ami miatt újabb műtét szükséges)
 3. a páciens még aznap haza mehet, nem kell napoking kórházban feküdni.
 4. Akár örökre így tud maradni és hosszú távon eredményes, amennyiben a páciens nem eszi túl magát
 5. A lakosság 70%-nak szüksége lenne rá, hiszen:
 • túlsúly esetén megelőzhetők az abból fakadó egészségügyi problémák (magas vérnyomás, cukorbetegség, zsírmáj, izületi problémák, stb.);
 • elhízás esetén pedig a fent írt egészségügyi problémák akár visszafordíthatók
 1. Nemzetközi és hazai tapasztalatok alapján látható, hogy a páciensek 77%-a az induló súly 25%át is leadhatja a módszerrel és együttműködés esetén hosszú távon is tartani tudja azt.
 2. Sok mindennel le lehet fogyni, de bizonyítottan ez, ami hosszú távon működik, műtéti kockázat nélkül. Kb. 70-80% -al csökkentjük a gyomor térfogatát, mely mindannyiunk számára hatékony megoldás a túlsúly és elhízás ellen

A fentiek alapján is látható, hogy elkötelezettek vagyunk a minőségi és innovatív termékek és szolgáltatások iránt!

Forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeinken!